Romkuglen

Romkuglen

mandag den 27. oktober 2014

Har prøvet noget nyt i dag...


Det er ingen hemmelighed at hele familien er nogle sukker-grise og at weekend også betyder at vi skal bage kage. Havde set denne kage på pinterest og tænkte at det måtte jeg kunne gøre efter. Det var en succes.


Lavede en "luksus-gærdej" (2 dl. lunken mælk, 25 g. gær, 2 æg, 50 g smeltet smør, 1 dl. sukker og 2 tsk vaniliesukker + hvedemel til dejen var fast men stadig lidt fedtet - måske 400-500 g?), lod den hæve 1 time og rullede den ud. Penslede efterfølgende dejpladen med 60-75 g smeltet, brunet smør og en god røvfuld kanelsukker (ca. 2 1/2 dl)


Skar pladen i strimler der passede i min bageform, stablede dem og skar dem i passende firkanter

Maste dem ned i en bageform og lod det hele hæve 30-45 minutter hvorefter den blev bagt ved 175 g i 30-40 minutter


Lod den køle lidt af i formen, løsnede den rundt i kanten og....


Voíla! Ét stk kanelbrød, lige til at brække skiver af. Det smagte dejligt med en kop kaffe til. 















Ingen kommentarer:

Send en kommentar