Romkuglen

Romkuglen

lørdag den 10. januar 2015

Jeg. En jogger

Jeg er begyndt at jogge. Og det er helt HELT bevidst at jeg kalder det at jogge i stedet for at løbe. På en eller anden måde kan det nærmest ikke karakteriseres som løb når jeg lunter af sted over stepperne. Det sagt, så er jeg i det mindste kommet af sted 3 gange i denne uge som planlagt. Jeg har fået lov at låne min mands løbejakke (ja ja, min egen er blevet for lille), har valgt at ophæve mit selvetablerede forbud mod smartphones og lånt førnævnte ægtefælles aflagte iphone og fundet en HEEELT fantastisk app der kan holde mig til ilden. Der er en venlig dame - lad os kalde hende Gitte - der med en behagelig tone og ditto stemme forkynder at det igen er tid til at begynde at løbe eller gå. Hun er opmuntrende når hun fortæller man er halvvejs og når der er 1 minut tilbage. Ind imellem hendes snak kan jeg høre min egen musik. Det er jo genialt! Den hedder C25K (couch to 5 km - og koster 13 kr. i reklamefri version. Den med reklamer er gratis - og dette indlæg er ikke sponsoreret, blot begejstring fra min side). Den fungerer selvom min tlf. ikke har noget simkort, og derved slipper jeg også for at mine (endnu sørgelige) resultater *pif paf puf* er delt med alle mine mere eller mindre perifert bekendte. Det kan jeg lide. Jeg tror også at dem jeg kender betakker sig for info om at jeg har jogget (!) så og så langt lørdag morgen. Win win. Jeg vil heller ikke kalde det for et nytårsfortsæt - for den slags tror jeg heller ikke på. Men jeg er i hvert fald kommet i gang igen efter mere end 7 års pause. Jeg var i forbindelse med et større vægttab før jeg mødte min mand blevet en hel hæderlig løbe (for det var det dengang) entusiast og var med i forskellige løb både her og der. Det stoppede da jeg blev gravid med ældsten. Jeg er aldrig rigtig kommet i gang igen, men denne gang prøver jeg at sige til mig selv at jeg godt kan løbe 3 x ugl. uden at kombinere det med strengt kost-regime og forventning om min. 1 kg. vægttab/ugl. Det er ok at starte et sted. Jeg tabte mig omkring 30 kg. sidste år, og de er i det mindste ikke røget på alle sammen. Kald det damage control hvis du vil. Jeg kalder det frisk start.
Resten af dagen er gået med familie-krea-hygge. Frem med limpistoler og alt det andet dims. Vi fik lavet nogle ret fine ting synes jeg. En oksebov er smidt i ovnen til 3 timers simren, pigerne spiser deres fredagsslik og ser "Winx-crap-shitty-movie" og vi voksne sidder over for hinanden med hver vores Mac (sådan nogen er vi nemlig). Det er hyggeligt, her dufter dejligt og jeg glæder mig. Primært til bov'en - klassearrangement i skolen i morgen med en svarprocent på omkring 55 % er sgu lidt respektløst og irriterende synes jeg.
2 kommentarer:

  1. Sejt med joggen:) Vi er også de der forældre med smartphone eller computer. Vi var til klassearangement i fredags fra 17 til 21. Det var hyggeligt og der manglede kun 5 familier ude af 20. Det var da næsten ok. for så er det altså heller ikke oftere vi mødes andet end man da godt kan finde tid, synes jeg. Ungerne elsker det jo og det er godt for klassen at se de andre forældre engang imellem. Nå, det blev da vist lidt langt. Ha' en go' weekend:)

    SvarSlet
  2. Tak, vi havde faktisk en rigtig hyggelig eftermiddag i 0.c og fik snakket med en masse søde voksne. Børnene nød det og hyggede sig gevaldigt.

    SvarSlet